Program Plesni vrtec Predšolski otroci od 3.leta starosti naprej

Predšolski otroci v prvem letu spoznavajo svoje telo in njegove dele, ritem, prostor okoli svojega telesa, odnos do okolja in posameznikov oz. skupine skozi usmerjeno gibalno-rajalno igro brez abstraktnih oznak oz. pojasnil.

Program Plesna šola Od 6. leta starosti naprej

1. triada

Vsebine PLESNEGA VRTCA širimo in poglabljamo ter skušamo doseči bolj nadzorovano gibanje in dajše sekvence s sinhronim / asinhronim gibanjem. 1. triada otrok obvladuje prostor, samostojno gibanje, gibanje v skupini / paru.

2. triada

Program je namenjen otrokom, 2. triade OŠ in tistim, ki so že osvojili prve plesne korake in bi si želeli nadgraditi svoje plesno znanje ter se plesno izražati z željo po boljšem in večjem znanju gibalno-umetniških aktivnosti. Program je obsežnejši in zahtevnejši, kar se izraža tudi v zahtevnejših plesnih vsebinah, disciplini, izrazoslovju, raztezanju in v zmožnostih telesa.

Program Program zate Mladina in odrasli

Program je namenjen mladini in odraslim, ki si želijo spoznati in se razvijati v kvalitetnih gibalno-plesnih umetnostnih vsebinah. Program ZATE poteka po učnem načrtu Zvezdica plesalka in je prilagojen skupini.

Program Individualne urice

Intenzivnejše razvijanje tehničnih in muzikalnih prvin do stopnje celovitega uresničevanja ciljev in brezhibnega obvladovanja vsebin, izražanje v gibalno-plesni tehniki klasičnega, sodobnega in karakternega plesa s poudarkom na ritmično-razgibalnih vajah, celostnem raztezanju in pravilnem sproščanju telesa v plesnih etidah in kreacijah, predpisanih v učnem načrtu Plesne šole Zvezdica plesalka.

Program Rojstnodnevne popestritve

V kolikor nimate več idej, kako do popolne otroške zabave, Plesna šola Zvezdica plesalka popestri vaše rojstnodnevne dni.
povprašaj po ponudbi in željeni temi gibalno-plesnih aktivnosti na info@zvezdicaplesalka.si ali 040 832 883

Program Poletne urice

Gibalno-umetniška dejavnost Zvezdica plesalka nudi strokovno vodene intelektualne plesne aktivnosti otrokom za poletno razvedrilo, zabavo v ritmu narave v skladu z zdravim in harmoničnim razvojem ter estetskim razpoloženjem.

Program Mini Zvezdica

Program Mini Zvezdica je namenjen mamicam in dojenčkom/malčkom od 8. meseca starosti naprej.
Seveda pa so dobrodošli tudi mlajši, v kolikor je velik interes.

Jogijski gibi spodbujajo mamin in otrokov razvoj, pomagajo pri boljšem spanju, izboljšajo povezavo med mišičevjem in živčevjem. Gibanje in igra gojita zdravo samopodobo in pozitivno mnenje ter zavedanje o lastnem telesu. Ob zvočnih učinkih in številnih drugih aktivnostih, ki jih pri Zvezdici plesalki izvajamo v programu mini zvezdice, pripomoremo k dobremu počutju in združujemo vse ravni človeškega bitja in načina življenja. Preko položajev (asan) telo krepimo, koordiniramo in omogočamo pretok energije, nadzorovano dihanje in psihofizično stanje, vključno s čustvenim odzivanjem tako mamice, kot tudi mini zvezdice. 

Program je obarvan tudi z dotikalicami, zabavnimi igrami, gibalnimi poligoni, kjer otrok raziskuje različne oblike, strukture in barve. Mamice pa občudujejo otroško čudenje in trenutke sreče.

Druzinska delavnica

Družinska delavnica, je odlična priložnost za otroke in starše, da skupaj preživijo kakovosten čas ter izboljšajo svoje telesno in duševno počutje skozi izrazno gibanje, igrivo jogo in sprostitvene tehnike Zvezdice plesalke.

Družinska delavnica je namenjena otrokom  od 2,5. let naprej in njihovim staršem, ki si želijo okrepiti medsebojne vezi, hkrati pa kakovostno preživeti skupen čas.

Namen družinske delavnice je predvsem:

• kakovostno preživljanje skupnega časa,
(spodbujanje telesne aktivnosti, razvoj koordinacije, kreativnosti)
• povezovanje družinskih članov-
(medgeneracijsko razumevanje, spoznavanje medsebojnih vezi)
• ustvarjanje varnega okolja
(krepitev pozitivne samopodobe, ljubezni do sebe in drugih, pozitiven vpliv na razpoloženje, zmanjšuje stres)

 

Ob kvalitetno preživetem skupnem času se boste z otrokom skozi igro, gibanje in sprostitev naučili:

• prepoznati čutno delovanje družinskih članov,
• preprostih tehnik za sprostitev in pomiritev, ki vključujejo družinske igre, gibanje, dihanje, masažo in vizualizacij in še kaj,
• izvajati vaje za krepitev koordinacije, razvoj motoričnih spretnosti, spoznavanje čutnih poti in razbremenitev napetosti.

 

Na delavnici bomo razgibali svoje telo skozi gibalno-miselne igre, jogijske pravljice in se s pomočjo sprostitvenih tehnik pomirili in ustvarili varen krog.

Na koncu bomo ustvarili praktične izdelke, ki krepijo medsebojne vezi, ljubezen in družino. Vse izdelke boste lahko odnesli domov.

Kaj se bomo naucili Učni načrt