Delavnica

Družinska delavnica

AKTIVNO DRUŽINSKO DOŽIVETJE OTROK IN STARŠEV SKOZI GIBANJE IN IGRO,

KREIRANJE NEPOZABNIH TRENUTKOV,
KREPITEV VEZI,
RAZUMEVANJE DRUG DRUGEGA.

 

Družinska delavnica, je odlična priložnost za otroke in starše, da skupaj preživijo kakovosten čas ter izboljšajo svoje telesno in duševno počutje skozi izrazno gibanje, igrivo jogo in sprostitvene tehnike Zvezdice plesalke.

 

Komu je delavnica namenjena?

Družinska delavnica je namenjena otrokom od 2,5. let naprej in njihovim staršem, ki si želijo okrepiti medsebojne vezi, hkrati pa kakovostno preživeti skupen čas.

 

Kaj je namen te delavnice?

Namen družinske delavnice je predvsem:

 • kakovostno preživljanje skupnega časa,
  (spodbujanje telesne aktivnosti, razvoj koordinacije, kreativnosti)
  • povezovanje družinskih članov-
  (medgeneracijsko razumevanje, spoznavanje medsebojnih vezi)
  • ustvarjanje varnega okolja
  (krepitev pozitivne samopodobe, ljubezni do sebe in drugih, pozitiven vpliv na razpoloženje, zmanjšuje stres)

 

Kaj se boste na delavnici naučili?

Ob kvalitetno preživetem skupnem času se boste z otrokom skozi igro, gibanje in sprostitev naučili:

 • prepoznati čutno delovanje družinskih članov,
  • preprostih tehnik za sprostitev in pomiritev, ki vključujejo družinske igre, gibanje, dihanje, masažo in vizualizacij in še kaj,
  • izvajati vaje za krepitev koordinacije, razvoj motoričnih spretnosti, spoznavanje čutnih poti in razbremenitev napetosti.

Kako poteka delavnica?

Na delavnici bomo razgibali svoje telo skozi gibalno-miselne igre, jogijske pravljice in se s pomočjo sprostitvenih tehnik pomirili in ustvarili varen krog.

Na koncu bomo ustvarili praktične izdelke, ki krepijo medsebojne vezi, ljubezen in družino. Vse izdelke boste lahko odnesli domov.

Zakaj Zvezdica plesalka ponuja družinsko delavnico?

Ker odrasli pozabljajo na otroškost, radovednost in pogosto zmanjka časa za sproščeno, kvalitetno in zabavno igro s svojim otrokom. Na tem področju si želim pomagati s svojim znanjem in vliti v družino razumevanje izražanja skozi gibanje  skozi sproščeno druženje, kjer uživa tako otrok, kot starš.

Otroci so mojstri v odkrivanju sveta skozi gibanje. Ta naravna nagnjenost k neprestanemu raziskovanju okolice ne le spodbuja njihovo fizično zdravje, temveč tudi krepi kognitivne sposobnosti. Pogosto pa z otroki premalo časa preživimo zavestno, čeprav smo lahko ves čas ob njih, bo ta delavnica ponudila varen krog za druženje in pogovor.

Skupno druženje, kjer vi in vaš otrok – pridobita novo znanje, se učite drug od drugega, je eden od odličnih načinov ustvarjanja medgeneracijske vezi.

 

Zakaj ravno družinsko izrazno gibanje in joga?

Redno kvalitetno in kakovostno gibanje ter pravilna izvedba jogijskih položajev lahko razbremeni in sprosti napetosti v telesu, krepi koordinacijo in motoriko.

Družina se nauči kako skozi igro komuniciramo drug z drugim, kako enakovredni smo, ko smo vsi radovedni in v vlogi učencev.

Starši in otroci se drug od drugega nauči tehnik razreševanja problemov in telesnih položajev, ki lahko življenjske izzive olajšajo in manj stresno razrešimo.

Sprostitvene tehnike za pomiritev telesa

Na delavnici bomo tudi spoznali različne sprostitvene tehnike, ki na preprost, a učinkovit način sproščajo napetost na telesnem, čustvenem in mentalnem nivoju.

S sprostitvijo in pomiritvijo telesa in duha ustvarjamo varno okolje in globlji vpogled v družino samo. To je izrednega pomena, saj lahko starši začutijo otroke in otroci začutijo starše. Takrat smo družina v pravem pomenu besede.