Zgodba o ZVEZDICI plesalki O MENI

Gibalno-umetniška dejavnost Zvezdica plesalka otrokom, mladini in odraslim ponuja kreativno in intelektualno razvijanje gibalno-umetniških spretnosti in sposobnosti, kot tudi vzpodbujanje ljubezni do gibanja in izraznosti v kvalitetno izbranih gibalno-umetnostnih vsebinah, temelječih na celostnem učno-ciljnem in čustveno-doživljajskem pedagoškem pristopu pod vodstvom baletne plesalke, učiteljice joge za otroke, reiki terapevtke II stopnje in magistre profesorice pedagogike Janje Korpar.

S svojimi plesnimi in mentorskimi izkušnjami teži, v gibalno- umetniški dejavnosti, k razvijanju gibalno-umetniških spretnosti in sposobnosti, kot tudi vzpodbujanju ljubezni do gibanja in izraznosti v kvalitetno izbranih gibalnih plesno-umetnostnih vsebinah temelječih na celostnem učno-ciljnem in čustveno-doživljajskem pedagoškem pristopu.

V Paradi plesa, še vedno edini oddaji o plesu na slovenskih televizijah si oglejte pogovor z balerino Janjo Korpar, ki je baletne odre zaradi poškodbe zamenjala za pedagoško delo pri njeni Zvezdici plesalki.

Preberete pa si lahko tudi intervju na portalu parada plesa

 

Moje življenje se je iz odrskega nastopanja preoblikovalo v srečno življenje plesnega pedagoga!

Spoznaj baletno plesalko, učiteljico joge, reki terapevtko II. stopnje in mag. prof. ped.  Janjo Korpar.

Janja KorparUstanoviteljica & Izvajalka 

Plesno pot je pričela kot 4 letna deklica v Plesni izbi Maribor in nadaljevala z izobraževanjem na Konservatoriju za glasbo in balet Maribor, kjer je po strmi poti do zvezd, prejela nazive: eupropska prvakinja v klasičnem baletu (2007) svetovna prvakinja v klasičnem baletu (2009 in 2010), svetovna prvakinja v modernih plesih (2010) in ženski talent leta (2007, 2010) na tekmovanju EuropeanShowDanceUunion; World dance masters, DanceStar. Na državnih tekmovanjih (TEMSIG) je prejela: 2. mesto in srebrno plaketo (2007), 1. mesto in zlato plaketo (2009). Na mednarodnem baletnem tekmovanju Mia Čorak Slavenska v Zagrebu (2010) je prejela priznanje za umetniški vtis.

Nastopi

V tujini je svoje plesno znanje dodatno usposobila na baletnih šolah v Munchnu, Pragi, Baslu, Sant Poltnu, Veroni, Izoli in Mariboru. Kot dijakinja Konservatorija je plesala v predstavah SNG Maribor (labodje jezero, giselle, … ) ter na tradicionalih baletnih produkcijah Konservatorija za glasbo in balet Maribor, kjer so ji bile zaupane solistične vloge priznanih balletov; Faraonova hči, La Corsaire, Bil sem Peter Pan, …) in koreografije gostujočih svetovno priznanih koreografov. Nastopala je tudi na prireditvah; v Cankarjevem domu- Zlati nagrajenci, Na Bledu v čast ruski plesalki Maji Plisetskaji, V Bruslju ob 20. obletnici državnosti v Bruseljskem parlametu, v Mariboru na festivalu Lent (art prizorišče), …

Znanja

Leta 2016 je diplomirala iz naziva Profesorica pedagogike in andragogike (UN) in diplomirana sociologinja (UN) na Filozofski fakulteti v Ljubljani ter nadaljevala študij v Mariboru, kjer je leta 2019 magistrirala in pridobila naziv magistrica profesorica pedagogike. Leta 2023 je postala certificirana učiteljica joge za otroke. Leta 2024 pa je postala tudi reiki terapevtka II stopnje.

Kot učiteljica baleta, pedagoginja plesa ter izvajalka gibalnih, ritmičnih aktivnosti je sodelovala in poučevala na večih plesnih šolah po Sloveniji, kjer si je pridobila ogromno izkušenj in kompetenc za delo z otroki, mladino in odraslimi ne-le z vidika vodenja pouka plesnih treningov, pač pa tudi pri organizacijski pomoči, pri vodenju in pripravi produkcij plesalcev, nastopov za starše, ipd. Vključena je bila tudi v pripravo in izvajanje poletnih plesnih aktivnosti / poletne plesne šole v okviru plesnih šol po Sloveniji.

Certifikati

Pravilnik Zvezdice plesalke

Učni načrt Zvezdice plesalke